23948sdkhjf

Circle K ændrer prissætningen på benzin

Benzingiganten vil fjerne store udsving i prisen i løbet af dagen.
De fleste bilejere har prøvet at tanke benzin til én pris, og en halv time senere er priserne faldet med adskillige øre.

Hele 83 procent af danskerne har bemærket, at benzinpriserne svinger meget, og 82 procent af danske bilister tjekker aktivt tankstationernes brændstofpriser i løbet af dagen.

Det fortæller Circle K i en pressemeddelelse.

- Vi kan godt forstå, at danskerne synes, at priserne på benzin og diesel svinger meget og derfor bruger meget tid på at tjekke priser. Vi vælger derfor at ændre den måde, vi sætter priserne på, således at vores priser formentlig vil svinge mindre i løbet af dagen. Så fremover behøver du som kunde ikke at tænke over, hvornår på døgnet du tanker, forklarer Peter Rasmussen, der er direktør for brændstof hos Circle K i Danmark.

Circle K har igennem de sidste mange år dagligt fastsat sine benzin- og dieselpriser klokken 10 om formiddagen.

Grundet lokal priskonkurrence vil priserne så svinge i løbet af dagen, for så igen at blive fastsat klokken 10 næste dag. Det mønster ændrer Circle K nu.

Den 1. februar ændrer benzinselskabet procedure på alle sine tankstationer:

- I stedet for at sætte brændstofprisen dagligt, vil vi nu kun ændre prisen, hvis der fx er store udsving i oliepriserne på verdensmarkedet eller i dollarkursen. Det vil sige, at vi fjerner de store daglige udsving i brændstofpriserne og sænker startprisen med 40 øre. Det er den besparelse, man førhen gennemsnitligt kunne få i løbet af dagen – den får alle kunder nu hele tiden, siger Peter Rasmussen.

Hvis prisen er mere stabil henover dagen, vil det sandsynligvis også betyde væsentlig mindre travlhed for kunderne og personalet om morgenen.

- Vi har altid enormt meget tryk på om morgenen. Det er irriterende for bilisterne, fordi de skal holde i kø og vente, og så har vores personale ekstremt travlt. Med dette initiativ forventer vi, at trafikken fordeler sig mere jævnt over dagen, så det bliver en bedre oplevelse for alle, slutter Peter Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079